Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Camper rijbewijs

Avontuur roept, en de weg wacht geduldig. Je eigen huis-op-wielen brengt je naar verre oorden, naar verborgen juweeltjes en onvergetelijke momenten. Geen bestemming is te ver, geen pad te uitdagend. Genieten van elke kilometer! Ben jij een trotse camperbezitter of overweeg je er een aan te schaffen? Besteed aandacht aan onderstaande;

De stappen voor het behalen van een camperrijbewijs in Nederland zijn vergelijkbaar met die van andere voertuigcategorie├źn: Theorie-examen: Je moet een theorie-examen afleggen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Dit examen test je kennis van de verkeersregels en -borden. Wij kunnen jou hiermee helpen. Praktijklessen: Afhankelijk van je ervaring en vaardigheden, kan het verstandig zijn om praktijklessen te volgen bij een rijschool die gespecialiseerd is in het besturen van zware voertuigen zoals campers. Wij hebben al jarenlange expertise en willen jou hier graag mee helpen. Kijk maar eens naar ons opleidingsaanbod . Praktijkexamen: Na het voltooien van je lessen kun je praktijkexamen doen vanuit onze eigen locatie!

Kenmerken

 • in 1 dag je camper rijbewijs
 • Unieke spoedopleiding
 • Hoog slagingspercentage
 • Alleen of met zijn twee
Uitgelichte afbeelding

In Nederland hangen de vereisten voor het rijden met een camper af van het gewicht en de afmetingen van de camper. Er zijn verschillende situaties:

 1. Rijden met een lichte camper (tot 3.500 kg):
  • Als je een camper bestuurt die niet meer weegt dan 3.500 kg en niet langer is dan 12 meter, dan mag je deze besturen met een standaard autorijbewijs (rijbewijs B).
 2. Rijden met een zware camper (boven 3.500 kg):
  • Als je een camper bestuurt die meer weegt dan 3.500 kg (geladen gewicht) of langer is dan 12 meter, dan heb je mogelijk een rijbewijs C1 nodig. Met dit rijbewijs mag je voertuigen tot 7.500 kg besturen.
 3. Rijden met een zware camper (boven 7.500 kg):
  • Als je een camper bestuurt die meer weegt dan 7.500 kg, dan heb je een rijbewijs C nodig.

Neem contact op met Jacqueline

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

088 177 1200
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
rijopleidingen@otc-someren.nl
 • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring