Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Theorie vrachtwagen

Kies voor de theorie opleiding vrachtwagen rijbewijs C bij OTC Rijopleidingen en leg de basis voor een succesvolle en veilige carrière als vrachtwagenchauffeur.

Een stapsgewijze weg naar vakkundig chauffeurschap. Onze ervaren instructeurs begeleiden je, waarbij interactieve leermethoden worden gebruikt om de lesstof boeiend en begrijpelijk te maken. We richten ons niet alleen op het behalen van het theorie-examen, maar ook op het ontwikkelen van een diepgaand begrip dat je dagelijks kunt toepassen.

Kenmerken

  • Snel jouw theorie halen
  • Hoge slagingspercentages
  • Je eigen manier van leren
  • Direct aan de slag
Uitgelichte afbeelding

De theorie rondom het halen van een vrachtwagen rijbewijs

Theorie examen (RVM1-C)

Voor je aan de praktijkopleiding begint start je met de theorie-examens voor het examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid module 1-C (RVM1-C /C1) . Onderdelen die behandeld worden zijn: verkeer, techniek, lading en wetgeving (Administratie). Het theorie-examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen. Pas na het behalen van deze module, gaan beroepschauffeurs in opleiding door met de lessen in module 2 en 3. Chauffeurs met vrijstelling hebben de theorie afgerond na het RVM1 examen.

Tijdens de voorbereiding op de theorie-examens moet je een afspraak maken met een ARBO arts voor de medische keuring voor rijbewijs C.

Wanneer je beroepsmatig op een vrachtwagen gaat rijden heb je de aanvulling Code 95 (basiskwalificatie) nodig en dien je de volgende examens af te leggen:

  • Theorie-examen (VM2-C)
  • Theorie-examen (VM-3C)

Theorie examen (VM2-C)

Dit onderdeel bestaat uit een theorie-examen welke 90 minuten duurt en bestaat uit 65 vragen over voertuigkennis en optimaal gebruik voertuig, basiskennis voertuigtechniek, taak van de chauffeur bij onderhoud en storingen, elektronische en mechanische systemen, lading en lading zekeren

Theorie-examen (VM3-C)

Het theorie-examen duurt 90 minuten en bestaat uit 65 vragen over wetgeving – Arbeidstijdenwet, Arbeidstijdenbesluit en tachograaf, wetgeving – documenten, veiligheid en gezondheid, branche en bedrijf.

Neem contact op met Jacqueline

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

088 177 1200
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
rijopleidingen@otc-someren.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring