Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

STL Veiligheidscertificaat Vorkheftruck

Geplaatst op 18 oktober 2021

Het STL Veiligheidscertificaat Vorkheftruck is één van de SOOB-examens die wij aanbieden.

Met een SOOB-examen kom je in aanmerking voor een subsidie van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer. Zij verstrekt subsidies aan werkgevers en werknemers die bezig zijn met loopbaanontwikkeling binnen de sector transport en logistiek. Lees meer over SOOB-examens.

De Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) verstrekt subsidies aan werkgevers en werknemers die bezig zijn met loopbaanontwikkeling in de transport & logistiek. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient het SOOB examen te worden afgenomen door een erkende exameninstelling. De heftruck praktijk locatie van OTC is door het Sectorinstituut Transport en Logistiek, aangemerkt als gecertificeerde exameninstelling.

Waarom een certificaat?

Een heftruck is niet zomaar een voertuig: werken met een heftruck brengt namelijk de nodige risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk dat je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om op een veilige en verantwoorde manier te werken.

Over het examen

Tijdens het praktijkexamen STL Veiligheidscertificaat Vorkheftruck laat je je opgedane kennis in de praktijk zien. Aan de hand van een aantal opdrachten toon je aan dat je weet hoe je veilig moet werken met een heftruck. Tijdens het examen let de examenleider op de volgende onderdelen:
– Controle en onderhoudshandelingen
– Besturing en bediening
– Lastbehandeling en technische bediening
– Toepassing veiligheids- en verkeersregels

Als je bent geslaagd voor het examen ontvang je van ons een certificaat. Dit certificaat is geldig tot 5 jaar na afgiftedatum. Daarna moet je opnieuw examen doen.

Subsidiemogelijkheden

Het STL Veiligheidscertificaat Vorkheftruck is één van de SOOB-examens die wij aanbieden. Met een SOOB-examen kom je in aanmerking voor een subsidie van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer. Zij verstrekt subsidies aan werkgevers en werknemers die bezig zijn met loopbaanontwikkeling binnen de sector transport en logistiek. Lees meer over SOOB-examens.

Meer informatie of direct inschrijven?

Veiligheidscertificaat heftruck 

Veiligheidscertificaat heftruck Blended Learning

Code 95

Bovenstaande cursussen komen in aanmerking voor 7 punten theorie nascholing code 95.

 

Neem contact op met Jacqueline

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

088 177 1200
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
rijopleidingen@otc-someren.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring